vineri, 15 iulie 2011

Panta rhei


Lasi urme pe nisipurile de aur ce curg din clepsidra mea. Acolo, departe de mine, in leaganul civilizatiei, valurile ce m-au scaldat o data sterg urmele pasilor tai. Inchis in turnul meu, care odinioara era centrul universului, ma gandesc acum doar la nisipul care a mai ramas si la ce voi face cu el. Am obosit si nu mai fac fata potopului de ganduri. Singura mea hrana sunt gandurile mumificate ale altora stranse intre niste coperti.
Chiar daca nu mai am nimic acum tot nu consider ca am trait degeaba. Marturie sta dorul pe care inca il port si faptul ca iubesc inca. Poti iubi si daca nu mai ai nimic. Este ceva ce nu pot eu alege si nu pot controla.
Nu imi pasa se ce se va spune, accept orice obiectie, repros, critica, ironie, intrebare. Ca sa iubesti pe cineva nu trebuie sa primesti o rasplata.
Sa sti ca inca conteaza.
Cand ajungi sa lasi la o parte mandria, sa recunosti ca nu este celalalt de vina, abia atunci ai inceput sa schimbi ceva. Sa iti doresti si sa speri, sa gasesti o cale, o solutie, sa nu mai spui niciodata ca ai facut tot ce ai putut si nu ai reusit.
Iubirea sa-ti fie calauza si far, apa cand iti este sete, sfetnic drept, lumina in intuneric, camarad de nadejde si vant in panze. Sa-ti fie o cauza pentru care sa mergi pana la capatul pamantului, aerul pe care il respiri si viata pe care o traiesti. Sa ai curajul sa spui ca iubesti chiar si atunci cand toate sunt impotriva ta. Orice poate contribui la reusita. Ai incredere in tine si asta te va ajuta sa ajungi la capatul drumului. Ridica-te doar o data in plus fata de cate ori cazi. Canta, rade, zambeste, plange, scrie, alearga, curgi, arde, asteapta, aminteste-ti, citeste, zboara, bucura-te, si uita tot ce nu este bun pentru tine. Nu uita cine esti si cine ai fost. Spune acum te iubesc. Maine nu exista.
Sa fi ca ploaia si sa ai ca si ea forta din ceruri, dar, sa uzi o campie, sa faci o samanta sa incolteasca, sa rasplatesti o fantana, sa deschizi o floare, sa alini setea cuiva inainte sa te intoarci de unde ai venit.
Sa fi visul cuiva asa cum marea este visul fluviului.

6 comentarii:

BlueRay spunea...

iluzii :( fiecare se apără cum poate

Unknown spunea...

superba imagine

Anonim spunea...

Siii...Ai spus azi te iubesc?
Daca e cineva care conteaza, ai lasat departe tot bun sau rau si ai spus doar
"-Sunt eu,Te iubesc!"

Octa Khan spunea...

pasiunea e, atasamentul egotic - caderea abisala
iubirea e, detasarea sublima - inaltarea divinatoare

asta asa ca epitoma cuvintelor tale sau epitaf.

frumos, as avea anumite comentarii. nu-si au locul in acest context.

eventual pentru o alta discutie

Anonim spunea...

Ma bucur ca nu ai uitat cine esti cu adevarat ..un om bun ...
App...stii care este puterea suprema a omului ? ..iti spun eu ..puterea de a te umili in fata celui pe care il iubesti...asa ca fii puternic leule ;)

R spunea...

Doamne cat de frumos poti sa scrii... Ma linistesc gandurile tale...!